Guide: Sådan ombygger du den ubenyttede garage til et lækkert værksted

Kender du det, hvor man har et rum i hjemmet, man ikke får brugt, men som er blevet et sted til opbevaring og rod? Det er irriterende og føles som spild af plads, men det kan være svært at tage sig sammen til at få gjort noget ved det. Hvis du har sådan et rum, måske i garagen, er der fine muligheder for, hvad du kan forvandle det til. Denne artikel giver dig inspiration til, hvordan du skaber et lækkert værksted ud af en halvfesen garage – og hvilke ting, du bør være opmærksom på.

Sørg for ordentlig belysning

Hvis du vil have et sted, du kan nyde at være, og hvor det er muligt at lave praktiske ting, er det vigtigt, at der er god belysning. Du finder et væld af elpærer online, som du kan tjekke ud. Der findes både halogenpærer, LED-pærer og meget andet, og de har hver især deres forskellige typer af lys og kvaliteter.

 

Når det gælder renoveringen af en hel garage, som skal udstyres med lys, kan det være en god idé at kontakte en elektriker, som kan hjælpe med at få sat det ordentligt i stand. På den måde er du sikker på, at det kommer til at virke – og at der ikke sker skader undervejs.

 

Læg en plan

Et andet, vigtigt element er, at du sørger for at have en klar idé om, hvad der skal ske med værkstedet. Hvad skal det bruges til? Kreative projekter, cykel- eller bilværksted, måske noget helt tredje? Hvis du har en gennemtænkt plan med rummet, bliver det lettere for dig at renovere det, så det faktisk virker gennemført. Omvendt risikerer du at få et rum, som er halvfærdigt, fordi du ikke lagde en plan for, hvad der skulle ske med rummet.

 

Du kan eventuelt undersøge, hvad andre har gjort før dig og blive inspireret af deres projekter. På forskellige blogge eller bolighjemmesider finder du rigeligt med ideer til, hvordan et værksted kan udnyttes.

Hold rummet rent og ryddeligt

Det kan også hjælpe på stemningen i rummet og lysten til at anvende det, hvis der er god opbevaring og nogenlunde orden. Derfor er der blandt andet en fordel at investere i opbevaringsmøbler, hvor der er plads til alle dine ting, så de ikke flyder. Det er også fint med sortering, så du kan finde redskaber og udstyr, når du skal bruge det.

HOV, VENT..
UNDGÅ AT BETAL
FOR MEGET!

Få 3 gratis og HELT
uforpligtende tilbud.
Det tager dig reelt kun 1½ minut. Klik her.