Regler og love omkring gør det selv arbejde

Når det gælder om belysning til hjemmet, er der sjældent en løsning der kan dække alle behov. Det er derfor vigtigt at gøre op med sig selv, hvad der er vigtigst og hvad man har behov for. Det kan dermed være en fordel at undersøge markedet for mulige løsninger, der kan dække ens vigtigste behov. Man opnår typisk en bedre forståelse for hvilke belysningsløsninger der findes, når man sidder derhjemme og googler rundt. Det skyldes at der er et større udvalg af løsninger på nettet, end i en mindre fysisk butik. Plusled.dk er et godt sted at starte, hvis du leder efter alt inden for LED.

 

Når de rigtige belysningsartikler er fundet, skal det hele installeres. Her er der en lang række regler og love der gælder, for hvilket el arbejde du selv må udføre og hvad du skal have en autoriseret elektriker til at kigge på. Det er derfor vigtigt at orientere sig om hvilke opgaver man selv kan løse i hjemmet, og hvilke opgaver der skal en elektriker ud og kigge på.

Hvilke opgaver kræver autoriseret elektriker

Inden for el, vvs og kloak området, er der en lang række krav for hvilke opgaver der kræver en autoriseret fagmand. Der findes en lang række love og regler for hvilke gør det selv el opgaver du må udføre. Det er derfor vigtigt at være orienteret herom.

 

Du må for eksempel ikke selv trække nye kabler til nye installationer, montere nye stikkontakter eller afbrydere. Derudover må man ikke selv installere eller udskifte udendørs stikkontakter og afbrydere. Der er en lang række sikkerhedsmæssige aspekter forbundet med elinstallation, og det er derfor vigtigt at overholde reglerne herom og kun udføre opgaver der ikke kræver autoriseret elektriker.

Hvilke opgaver kan du selv løse

Når du har fundet de rigtige belysningsartikler, skal du have orienteret dig om hvilke opgaver du selv kan og må udføre. Der er en lang række opgaver du selv må lave uden autorisation. De nemme opgaver såsom at skifte pærer, må man selvfølgelig godt selv foretage sig. De lidt sværere opgaver, som at monterer lamper i eksisterende udtag og trække ledninger, er blandt de opgaver, du som ikke autoriseret gerne må udføre. Udskiftning af eksisterende stikkontakter, er også tilladt selv at gøre. Derimod hvis der skal monteres nye stikkontakter, så kræver det en autoriseret fagmand.

 

Der kan selvfølgelig være en række sikkerhedsrisiko forbundet med gør det selv opgaver. Er der nogle opgaver man føler sig utryg og usikker ved, så er det i mange tilfælde bedre at kontakte en ekspert. Så er man sikker på at tingene bliver opsat korrekt og dermed også minimerer risikoen for eventuelle fejl.

HOV, VENT..
UNDGÅ AT BETAL
FOR MEGET!

Få 3 gratis og HELT
uforpligtende tilbud.
Det tager dig reelt kun 1½ minut. Klik her.