Sådan skaber du et hyggeligt wellness badeværelse

Wellness er vigtigt for mange danskere, da det at have det godt og være afslappet er en forudsætning for at kunne præstere i dagligdagen og at kunne slappe helt af i weekenden. Hvis du gerne vil vide, hvordan du skaber et hyggeligt wellnessbadeværelse, så kan du læse med her. I denne artikel kommer vi nemlig med nogle gode bud på, hvordan du kan bringe hygge ind i dit wellnessfokuserede badeværelse.

Skru ned for belysningen hvis muligt

Hvis du har mulighed for at dæmpe belysningen i dit badeværelse, så kan du skrue ned for lysstyrken, når du gerne vil have en god tid på badeværelset. Når du fokuserer på dæmpet belysning, inviterer du afslapningen indenfor, og du kan eksempelvis lade dig døse lidt, mens du sidder i karbadet. En hård belysning medvirker til at gøre dig friskere, men hvis du er på vej i seng kan et blødt lys være med til at få dig til at slappe mere af.

Tænd levende lys eller anden hyggebelysning

Hvis du godt kan lide levende lys, så kan du have stor glæde af at have et par levende lys tændt på badeværelset, mens du tager dig tid til at fokusere på wellness. Afslapningen bliver lige lidt hyggeligere, når du har levende lys eller anden hyggebelysning tændt. Vær opmærksom på, at nogle belysningskilder (eksempelvis lyskæder) ikke er velegnede til vådrum.

Tænd duftdiffuser eller brug æteriske olier til badet

Dufte er med til at sætte tankerne i gang. En bestemt duft kan bringe et minde frem fra barndommen, og hvis der er en særlig duft, som du forbinder med en god tid i din barndom, så kan du for eksempel have duftlys med den duft, som du kan tænde, mens du er på badeværelset. Du kan også tænde en duftdiffuser, bruge røgelse eller putte æteriske olier i dit badevand, når du tager et karbad.

Fokus på bløde materialer og varme farver

En stor del af hyggen kommer ikke blot via en dæmpet belysning og herlige dufte – de kommer nemlig også fra materiale- og farvevalg. Så hvis du vælger at lægge bademåtter på dit badeværelsesgulv i varme farver, så kan det give mere hygge. Desuden er de også varmere og mere behagelige at gå på sammenlignet med et koldt flisegulv. Du kan også lægge bademåtter på gulve med gulvvarme, men du bør dog sikre dig, at både gulvet og måtten er velegnet.

 

Vil du være klogere på badeværelser?

Læs guiden på bygga.dk.

HOV, VENT..
UNDGÅ AT BETAL
FOR MEGET!

Få 3 gratis og HELT
uforpligtende tilbud.
Det tager dig reelt kun 1½ minut. Klik her.